Unika Besökare: 64.207

2009 DM

Workbench - 9 juli
28mm kinesiska från Scheltrum , för kärna av boxare. 2 "foo" hund statyer från Fenris Spel (eBay näringsidkare) Update (lör 4/7) -. gammal härlighet Boxer gevär kom 31 timmar efter beställning, så de är nu på arbetsbänken också. Jag ska få alla Boxers till samma scen och sedan ta slumpmässiga partier att måla. Jag vet att jag inte borde, men jag ska använda Foundry hemsida för färglinjer .

Workbench0709m

Första halvan av Boxers nästan klar. Det bidrog till att jag hade läxor att göra, så kvävas till soffbordet mellan arbetsuppgifter. 44 siffror för att lacka och sedan lägga statiskt gräs på delar av baserna.

Workbench760m

Renegade flera regements erbjudande anlände (förvirrande för mig som det var i en sportbilaga, vilket leder mig att söka i FedEx kap). De franska flottor gick rakt på målning tabellen, och är nu limmade till 2 pence bitar. Jag kör ett rullande produktionslinje. De regelbundna kinesiska styrkor får sina uniformer målade först, eftersom Boxers är nu avstängd i en metall förvaringsbox.

Du snooze, du förlorar. Jag sov i igår och missade stolpen - Jag måste vänta 48 timmar innan jag går till sorteringskontoret (en 10 minuters bilresa bort). Det kan vara en av ett fåtal poster för Boxer-projektet. Under tiden har de 2p-baserade Renegade franska Marines och Chasseurs bara hade en tvätt av GW Devlan Mud innan jag till höjdpunkterna. Trevligt att äntligen måla röda byxor på franska. Hittills har det varit sena WW1 eller koloniala vita.

Workbench100709

Jag tittade på väggar i natt (ooh, vilket spännande liv jag leder). Jag trodde polystyren plåt skulle göra, då kom jag ihåg de Hirst blocken jag köpte eBay minst ett år sedan för en DIY Border torn.

Workbench110709

Gick till sorteringskontoret och samlas i Gale Force 9 magnetiska basera jag hade beställt från Veni, Vidi, Vici (via eBay).

Tillbringade ett par dagar rebasing siffror från 1-pence baser till de 2-pence stora magnetiska GF9 baser. Order från Redoubt anlände (Jingal, Tigermen och, hm, artilleripjäs och besättning). Hittade en kille som säljer Hirst block, men inget svar till e-post ännu, så vet inte om han är fortfarande i verksamheten.

Post levererade Dixons ordning franska från Dahomy range, mulor och bärare. De ser perfekt mot Woodbine franska, som behövde en kommandogrupp. Jag limmade bärarna till GF9 grunderna så att jag kunde lägga till dem i de återstående kinesiska siffrorna för att måla. Även anländer var ordern från Foundry , mer franska "kommando", med en förpackning av infanteri kommando från sin fransk-preussiska intervall, och "Darkest Africa '" Ardent Adventurers ". Huvudpunkten var Ian Heath: s "Arméer av det 19 århundradet - Kina", fullspäckad med information, det var ett fynd i försäljning.

Tyvärr är PVA lim som jag fick i går skräp och har misslyckats med att hålla metallen till plast, även om kompletteras med superlim. En annan påminnelse om att inte alla PVA lim är samma. Pah, en resa till B & Q sedan i kväll, och sedan för att åter göra igår eftermiddag rebasing. Och då kanske jag kommer tillbaka till vissa målning!

Augusti: beordrade 28mm Clyde Puffer från Minimi som en fransk trupp transportör. Jag har namnet " l'Etincelle Vitale "i åtanke.

September: Jag har arbetat igenom boxare, kinesiska stam och franska kommandon. Jag har fortfarande mer att avsluta, inklusive fler boxare från Scheltrum . Jag har några korkgolvplattor (prover från eBay) och hoppas att få några byggnader efter hjälp av Matakishi tehus . " Svärdet och Flame "reglerna och Boxer komplettera beställdes förra veckan från USA, verkar det vara den främre löpare för regler för tillfället.

letincelle-vitale

L'Etincelle Vitale

Med några fler Boxers att måla, insåg jag att jag använder det som en ursäkt att inte prova min hand på terräng byggnad. Jag försökte följa instruktionerna från Matakishi webbplats , men jag är verkligen cack hänt på detta. Men jag avslutade helgen med 2 stora och 2 små hus gjorda av kork prover från ebay och tändstickor.

BoxerHouse1

Assembly linje. Gårdagens hus målas. Medan limmet torkar på dagens hus.

BoxerHouse2

Kanske de skulle se bättre om striderna var på natten?

Oktober: och "Svärdet och Flame" regler Boxer tillägg kom. Ser kul. Kommer att behöva gå igenom denna jubileumsutgåva med Carlos för att se vad skillnaderna är. Efter en enhet genom vägarbetena till sorteringskontoret, jag går med i kö av människor som slösar bort sina lördagsmorgonen samla skiften - det är Kallistra omålade diken. Jag ska få målas för att matcha mina befintliga marknära WW1 diken. Fortfarande oavslutade, jag måste bestämma vad man ska göra för att tart upp dem.

Unpainted 28mm Kallistra trenches. French 25mm Old Glory. Germans 28mm Renegade.

Obehandlad 28mm Kallistra diken. Franska 25mm Old Glory. Tysk 28mm Avfällings-.

The same trench after a sand down and a couple of coats of paint. They still need a proper finish.

Samma dike efter en sand ner och ett par lager färg. De behöver fortfarande en riktig finish.

NOV-DEC

Jag tillbringade tid med fokus på att spela några fler spel av "Genom Mud & the Blood" från Too Fat Lardies . Den enda modell-arbete som jag gjorde var att få en start på texturering och fastställande stödmurar på mina Kallistra diken.

Kallistra trench (stage 2)

Kallistra diket (etapp 2)

Q: how many Kallistra trench pieces do you now have?

Fråga: Hur många Kallistra dike bitar behöver du nu har?

Jag var tvungen att ta upp Maelstrom s rabatt erbjudande, och har en Mark IV hona och en A7V gör sin väg genom julen stolpen. Efter äntligen läst "Band of Brigands", jag kommer naturligtvis att med hjälp av autentiska numrering för dessa två medlemmar av Kaisers panzer kraft. Eller jag ska bara göra det med något som låter nära.

Mark IV and Allgemeines Kriegsdepartement, 7. Abteilung, Verkehrswesen

Mark IV och Allgemeines Kriegsdepartement, 7 Abteilung, Verkehrswesen

Tankarna tog nio dagar att resa från en del av Aberdeen till min dörr. Historiskt korrekt, antar jag.

http://www.scheltrum.co.uk/
Dela