Unika Besökare: 65801

2009 DM

Workbench - 9 juli
28mm Kinesiska från Scheltrum , för kärna av boxare. 2 "foo" hund statyer från Fenris Games (eBay handlare) Uppdatering (lör 4/7) -. Old Glory Boxer gevär kom 31 timmar efter beställning, så de är nu på arbetsbänk också. Jag ska få alla boxare till samma scen och sedan ta tag slump partier att måla. Jag vet att jag inte borde, men jag ska använda Foundry hemsida för färglinjer .

Workbench0709m

Första halvan av Boxers nästan klar. Det bidrog till att jag hade läxor att göra, så kvävas till soffbordet mellan arbetsuppgifter. 44 siffror för att lacka och sedan lägga statisk gräs till delar av baserna.

Workbench760m

Renegade flerregements erbjudandet anlände (förvirrande mig som det var i en sportbilaga, vilket leder mig att söka i FedEx kap). De franska marinsoldater gick rakt på målningen bordet, och nu limmas 2 pence styck. Jag kör en rullande produktionslinje. De regelbundna kinesiska krafter har sina uniformer målade först, eftersom boxare är nu avstängd i en metall förvaringsbox.

Du snooze, du förlorar. Jag sov i igår och missade stolpen - Jag måste vänta 48 timmar innan jag går till sorteringskontor (en 10 minuters bilresa bort). Det kan vara en av ett fåtal poster för Boxer-projektet. Under tiden har de 2p-baserade Renegade Franska Marines och Chasseurs just haft en tvätt av GW Devlan Mud innan jag lägger höjdpunkterna. Trevligt att äntligen måla röda byxor på franska. Hittills har det varit sen WW1 eller koloniala vita.

Workbench100709

Jag letade på väggar går kväll (ooh, vad en spännande liv jag leda). Jag trodde polystyren plåt skulle göra, då jag mindes Hirst blocken jag köpt av eBay minst ett år sedan för en DIY Border torn.

Workbench110709

Gick till sorteringskontor och samlas i Gale Force 9 magnetiska basera jag hade beställt från Veni, Vidi, Vici (via eBay).

Tillbringade ett par dagar Rebasing siffror från 1-pence baser till de 2-pence stora magnetiska GF9 baser. Order från Skans anlände (Jingal, Tigermen och, hm, artilleripjäs och besättning). Hittade en kille som säljer Hirst block, men inget svar till e-post ännu, så vet inte om han är fortfarande i verksamheten.

Post levererade Dixons ordning franska från Dahomy range, mulor och bärare. De ser perfekt mot Woodbine franska, vilket behövs en kommandogrupp. Jag limmade bärarna till GF9 baser så att jag kunde lägga dem till de övriga kinesiska siffrorna att måla. Även anländer var ordern från Foundry , mer franska "kommandot", med en förpackning av infanteri kommando från sin fransk-preussiska intervall, och "Darkest Africa '" Ardent Adventurers ". Huvudpunkten var Ian Heath: s "Arméer av den 19: e århundradet - Kina", fullmatad med information, det var ett fynd i sin försäljning.

Tyvärr är PVA lim som jag fick igår skräp och har misslyckats med att hålla sig metallen till plast, även när kompletteras med superlim. En annan påminnelse om att inte alla PVA lim är densamma. Pah, en resa till B & Q då denna kväll, och sedan att åter göra igår eftermiddag Rebasing. Och då kanske jag kommer tillbaka till vissa målning!

Augusti: beordrade 28mm Clyde Puffer från Minimi som en fransk trupp transportör. Jag har namnet " l'Etincelle Vitale "i åtanke.

September: Jag har arbetat igenom boxare, kinesiska stammisar och franska kommandon. Jag har fortfarande mer att avsluta, inklusive fler boxare från Scheltrum . Jag har några korkgolvplattor (prover från eBay) och hoppas att få några byggnader efter hjälp av Matakishi s Teahouse . " Svärdet och Flame "regler och Boxer komplettera beställdes förra veckan från USA, verkar det vara den främre löpare för regler för tillfället.

letincelle-vitale

L'Etincelle Vitale

Med några fler boxare att måla, insåg jag att jag använde det som en ursäkt att inte prova min hand på terräng byggnad. Jag försökte följa instruktionerna från Matakishi webbplats , men jag är verkligen cack hänt på detta. Men jag slutade helgen med 2 stora och 2 små hus gjorda av kork prover från ebay och matcher.

BoxerHouse1

Löpande bandet. Gårdagens husen målas. Medan limmet torkar på dagens hus.

BoxerHouse2

Kanske de skulle se bättre om striderna var på natten?

Oktober: och "Svärdet och Flame" regler Boxer tillägg kom. Ser kul. Kommer att behöva gå igenom detta jubileumsutgåva med Carlos för att se vad skillnaderna är. Efter en enhet genom vägarbetena till sorteringskontor, jag går med i kö av människor som slösar bort sin lördagsmorgonen samla skiften - det är Kallistra omålade diken. Jag ska få målade för att matcha mina befintliga marknära WW1 diken. Fortfarande oavslutade, jag måste bestämma vad man ska göra för att tart upp dem.

Unpainted 28mm Kallistra trenches. French 25mm Old Glory. Germans 28mm Renegade.

Olackerad 28mm Kallistra diken. Franska 25mm Old Glory. Tyskarna 28mm Gade.

The same trench after a sand down and a couple of coats of paint. They still need a proper finish.

Samma dike efter en sand ner och ett par lager färg. De behöver fortfarande en riktig finish.

NOV-DEC

Jag tillbringade tid med fokus på att spela några fler spel av "Genom Mud & the Blood" av Too Fat Lardies . Den enda modell-arbete som jag gjorde var att få en start på strukturering och fastställande stödmurar på mina Kallistra diken.

Kallistra trench (stage 2)

Kallistra diket (etapp 2)

Q: how many Kallistra trench pieces do you now have?

Fråga: Hur många Kallistra dike bitar behöver du nu har?

Jag var tvungen att ta upp Maelstrom s rabatt erbjudande, och har en Mark IV hona och en A7V gör sin väg genom julen inlägget. Efter äntligen läst "Band of Brigands", jag kommer naturligtvis att med hjälp av autentiska numrering för dessa två medlemmar av Kaiser s panzer kraft. Eller jag ska bara göra det med något som låter nära.

Mark IV and Allgemeines Kriegsdepartement, 7. Abteilung, Verkehrswesen

Mark IV och Allgemeines Kriegsdepartement, 7. Abteilung, Verkehrswesen

Tankarna tog 9 dagar att resa från en del av Aberdeen till min dörr. Historiskt korrekta, antar jag.

http://www.scheltrum.co.uk/
Del