Unika besökare: 63241

Hur jag målar

Jag fick några nya rollspel siffror i från Great War Miniatures nyligen, och tog några bilder längs produktionslinjen.

Bakgrund

En nyligen spelet hade visat mig att min lilla samling av Late War WW1 Tyskarna var kort på PBI. Jag hade för många speciella vapen, och inte tillräckligt med gevär. Jag var begränsad till tillverkare som fungerar bra tillsammans, i detta fall antingen Renegade eller GWM . Jag beställde en mängd olika förpackningar från den senare.

Förberedelse (lördag morgon)

Förpackningarna öppnas, använde jag en kniv och filer för att ta bort den lilla mängd gjutning flash. Då jag limma figuren på en bas. För en "skärmytsling" spelet är siffrorna baserade var för sig. Jag använder en 1 pence styck här, med en liten magnetskiva limmad på undersidan (så att siffrorna inte röra sig i förvaringslåda av metall).

IMG_1646f

Jag måste vänta på att limmet torka, och sedan använda mer lim till basen och strö på "barlast" ... och vänta på att torka. Så jag slutföra tidigare parti siffror på högra sidan av bordet.

Underställ (söndag morgon)

IMG_1652f

Med basen torr, kan jag tillämpa svart underull. Jag använder en Games Workshop "Chaos Black". Dyrt att använda i bulk, men jag tycker att det fungerar bra.

IMG_1658f

De siffror vila, tillfälligt, på en 2 pence bit så att de målade kanter basen inte obligation med kartong arbetsfacket.

Mellanlager (söndag kl)

IMG_1661f

Jag nu torr-borsta siffrorna med ett lager av GW "Codex Grey". Detta belyser de viktigaste områdena för målning, ger siffrorna en mer 3D look. Allt detta hjälper mig att tänka vad jag målar. Jag kan också se någon "semester" där den underull misslyckats med att nå.

Jag arbetar sedan på baserna. Detta är ett 3-stegs jobb, måla den i ljusbrunt, sedan tillämpa en mörkare brun tvätt, och sedan torrborstning i en annan nyans av brunt. Jag siktar på en brun utseende här. Under mina forskningssteg, hade jag bestämt att jag ville skildra det skyttegravskrig stadier av första världskriget. Inga gräs eller käck uniformer, men lera och smuts. Alla mina Great War siffror har samma basfärger. Mud når upp stövlar, skor och benen på hästarna. HMG besättningar sluta med en "Plimsoll linje" av lera och jag bara måla de delar av kläder som inte täcks av lera.

Och nu, Paint (söndag & måndag kvällar)

IMG_1665f

Med den förberedande arbete, siffrorna är nu redo att måla. Hur vet jag vad jag ska måla? Jo, jag fuskar.

När jag startar först ett nytt projekt, jag tittar in i den militära strukturen, uniformer, konstverk, fotografier, filmer, re-enactors och liknande. Jag köper en hel del av Osprey Books (som innehåller mycket av den forskning som redan), och använder Internet för att hitta bilder av perioden.

Jag börjar sedan bygga upp en målning kort, prova nyanser av färg som matchar den bild jag vill skildra. Jag hatar att blanda färger som jag aldrig kan återskapa mixen igen, så jag köper nyanser av färger. Och från olika tillverkare också.

Och måla lite mer (tidigt på tisdag kväll)

IMG_1667f

Jag brukar ta en färg potten och bara måla. Jag tenderar att arbeta i lager, måla den mörka köttet håller geväret före målning geväret. det sättet, om jag går "över kanterna", kommer det övre skiktet maskera misstaget.

Jag ska dela upp siffrorna i grupper. Likaså ställs siffror kommer att separeras genom hjälmfärger, så gameplay underlättas och alla grupper av "kamouflerade stahlhelms" ser inte alltför "likadant". Några av siffrorna hade tidigare tunikor, så jag la den röda rörledningar. Jag brukade kunna göra det på 15mm höga siffror, nej jag tycker att det är krångliga på 28mm skala.

Så småningom siffrorna är klara, och var och en får en inspektion för att se till att jag inte har missat något.

IMG_1669f

Från tidsinställningar, ser det ut som detta parti tog ungefär 8 timmars målning. Det är ca 20 minuter per siffra. Självklart, om jag målade en siffra, det skulle ta mig längre än så. Stordriftsfördelar gäller här. Om jag inte tyckte om att måla dem, skulle den uppgiften bli en knepig, och målning tar längre tid. Så jag föredrar att slå medan järnet är varmt, och fokusera på ett projekt i taget. Larrys cirkeldiagram visar den sorgliga sanningen om Wargaming projekt.

Skydd (sent på tisdag kväll)

IMG_1670f

Siffrorna transporteras till skräddarsydda lack-sprejlaboratorium och är belagda i ett fint moln av matt lack. Jag har aldrig gillat högblank lack, men om värmesystemet i badrum, två ... skräddarsydd lack-sprejlaboratorium varierar, kan den matta lacken hamnar skiner som glans.

Passerar ut Parade (tidig fredag ​​kväll)

IMG_1676f

Varje siffra sedan dammas i ett lager Tamiya Vittring Mästare lera, sand eller ljus sand, beroende på hur random jag känner. Ovan har figuren till vänster inte varit dammas, men den till höger har dammas.

Om du behöver en skala, är varje siffra drygt en tum hög. Jag är inte tillräckligt bra för att måla i ögon och andra ansikts detaljer. Ett dåligt jobb är mer att förringa, och jag kan hävda att på det avstånd som avbildas på bordet, skulle fina detaljer skymmas från insyn.

IMG_1672f

IMG_1674f

IMG_1675f

Marschorder

Wargames siffror måste transporteras runt. Människor har olika lösningar. Jag vänligt fick erbjuds vissa magnetremsor som jag kan fästa på undersidan av figurernas baserna. Detta gör att jag kan använda gamla kex burkar och liknande, och siffrorna inte flytta runt mycket. Istället för att dela upp det redovisade rutan i små fack, kan jag få plats med fler siffror i lådan.

Jobbet gjort.

IMG_1682f

Jag måste göra några terräng för dem, mer dike sektioner , blästrat skogar och liknande. Det sista jag är bekymrad över är vilka regler som ska användas. Utseendet och känslan är viktigare för mig. En visuell skildring av en del av helvetet att killarna lidit genom i tjänst hos sin far-eller Mor-land, deras Republic eller Kaiser.

September 2008

Dela