Unika Besökare: 65625

Hur jag målar

Jag fick några nya Wargames siffror i från Great War Miniatures nyligen, och tog några bilder längs produktionslinjen.

Bakgrund

En nyligen spelet hade visat mig att min lilla samling av Late War WW1 tyskarna var kort på PBI. Jag hade för många speciella vapen, och inte tillräckligt gevär. Jag var begränsad till tillverkare som fungerar bra ihop, i detta fall antingen Renegade eller GWM . Jag beställde en mängd förpackningar från det senare.

Förberedelse (lördag morgon)

Öppning av förpackningar, använde jag en kniv och filer för att ta bort den lilla mängd gjutning flash. Då jag limma figuren på en bas. För en "skärmytsling" spelet är siffrorna baserade ensamma. Jag använder en 1 pence styck här, med en liten magnetisk skiva limmas på undersidan (så att siffrorna inte röra sig i förvaringsbox metall).

IMG_1646f

Jag måste vänta på limmet torka, och sedan använda mer lim till basen och strö på "barlast" ... och vänta på att torka. Så jag slutföra tidigare sats av siffrorna på höger sida av bordet.

Underställ (söndag morgon)

IMG_1652f

Med basen torr, kan jag tillämpa svarta underull. Jag använder en Games Workshop "Chaos Black". Dyrt att använda i bulk, men jag tycker att det fungerar bra.

IMG_1658f

Den siffror vila, tillfälligt, på en 2 pence bit så att de målade kanter basen inte binda med papparbetsfacket.

Mid Layer (söndag kl)

IMG_1661f

Jag nu torr borsta siffrorna med ett lager GW "Codex Grey". Detta belyser de viktigaste områdena för målning, ger siffrorna en mer 3D look. Allt detta hjälper mig tänka vad jag målar. Jag kan också se någon "semester" där underull misslyckats med att nå.

Jag arbetar sedan på baserna. Detta är en 3 etapp jobb, måla den i ljusbrunt, sedan applicera en mörkare brun tvätt, och sedan torrborstning i en annan nyans av brunt. Jag siktar på en brun utseende här. Under mina forskningsstadier, hade jag bestämt att jag ville skildra skyttegravskrig stadier av första världskriget. Inga gräs eller käck uniformer, men lera och smuts. Alla mina Stora War siffror har samma basfärger. Mud når upp stövlar, skor och ben av hästar. HMG besättningar sluta med en "Plimsoll linje" av lera och jag bara måla de delar av kläder som inte omfattas av lera.

Och nu, Paint (söndag & måndag kvällar)

IMG_1665f

Med det förberedande arbetet, siffrorna är nu redo att måla. Hur vet jag vad jag ska måla? Tja, jag fuskar.

När jag startar först ett nytt projekt, jag tittar in i den militära strukturen, uniformer, konstverk, fotografier, filmer, re-enactors, och liknande. Jag köper en hel del av Osprey böcker (som innehåller mycket av den forskning som redan), och använder Internet för att hitta bilder av perioden.

Jag börjar sedan bygga upp en målning kort, prova nyanser av färg som matchar den bild jag vill skildra. Jag hatar blandningsfärger som jag aldrig kan återskapa mixen igen, så jag köper nyanser av färger. Och från olika tillverkare också.

Och måla lite mer (tidigt på tisdag kväll)

IMG_1667f

Jag brukar ta en färg potten och bara måla. Jag tenderar att arbeta i lager, måla den mörka köttet håller geväret före målning geväret. det sättet, om jag går "över kanterna", kommer det övre skiktet maskera misstaget.

Jag ska dela upp siffrorna i grupper. Likaså ställs siffror kommer att separeras med hjälm färger, så gameplay underlättas och eventuella grupper av "kamouflerade stahlhelms" ser inte alltför "likadant". Några av siffrorna hade tidigare tunikor, så jag lagt den röda rörsystem. Jag brukade kunna göra det på 15mm höga siffror, nej jag tycker att det är krångliga vid 28mm skala.

Så småningom siffrorna är klara, och var och en får en inspektion för att se till att jag inte har missat något.

IMG_1669f

Från timings, ser det ut som detta parti tog ungefär 8 timmars målning. Det är ca 20 minuter per siffra. Självklart, om jag målade en siffra, skulle det ta mig längre än så. Stordriftsfördelar gäller här. Om jag inte njöt måla dem, skulle uppgiften blir en knepig, och målning tar längre tid. Så jag föredrar att slå medan järnet är varmt, och fokusera på ett projekt i taget. Larrys cirkeldiagram visar den sorgliga sanningen om Wargaming projekt.

Skydd (sent på tisdag kväll)

IMG_1670f

Siffror transporteras till skräddarsydda lack-sprut laboratorium, och är belagda i en fin moln av matt lack. Jag gillade aldrig glans lack, men om värmesystemet i bathro ... skräddarsydd lack-sprej laboratorium varierar, kan den matta lacken hamna skiner som glans.

Passerar ut Parade (tidigt fredag ​​kväll)

IMG_1676f

Varje siffra sedan dammas i ett lager Tamiya Vittring Mästare Lera, sand eller ljus sand, beroende på hur slump jag känner. Ovan har siffran till vänster inte varit dammas, men den till höger har dammas.

Om du behöver en skala, är varje figur drygt en tum hög. Jag är inte tillräckligt bra för att måla i ögonen och andra ansiktsdetaljer. Ett dåligt jobb är mer förr, och jag kan hävda att på det avstånd som visas på bordet, skulle fina detaljer skymmas från insyn.

IMG_1672f

IMG_1674f

IMG_1675f

Marschorder

Wargames siffror måste transporteras runt. Människor har olika lösningar. Jag vänligt fick erbjuds vissa magnetremsor som jag kan fästa på undersidan av figurernas baserna. Detta gör att jag kan använda gamla kakburkar och liknande, och siffrorna inte flytta runt mycket. Istället för att dela upp det redovisade rutan i små fack, kan jag få plats med fler siffror i lådan.

Jobbet gjort.

IMG_1682f

Jag måste göra några terräng för dem, fler dikessektioner , sprängde skogar och liknande. Det sista jag är orolig är vilka regler som ska användas. Utseendet och känslan är viktigare för mig. En visuell skildring av några av fan att dessa killar lidit genom i tjänst hos sin Faderns eller Moder-mark, deras Republic eller Kaiser.

September 2008

Del