Unika Besökare: 64.463

Hur jag målar

Jag fick några nya krigs spel siffror i från Great War Miniatures nyligen, och tog några bilder längs produktionslinjen.

Bakgrund

En nyligen spel hade visat mig att min lilla samling av Late War WW1 tyskarna var kort på PBI. Jag hade för många speciella vapen, och inte tillräckligt gevär. Jag var begränsad till tillverkare som fungerar bra tillsammans, i detta fall antingen Renegade eller GWM . Jag beställde en mängd förpackningar från det senare.

Förberedelse (lördag morgon)

Öppning av förpackningar, använde jag en kniv och filer för att ta bort den lilla mängd gjutning flash. Då ska jag limma figuren på en bas. För en "skärmytsling" spelet är siffrorna baserade ensamma. Jag använder en 1 pence styck här, med en liten magnetisk skiva limmas på undersidan (så att siffrorna inte röra sig i förvaringslåda av metall).

IMG_1646f

Jag måste vänta på limmet torka, och sedan använda mer lim till basen och strö på "förkopplingsdon" ... och vänta på att torka. Så jag slutföra tidigare parti siffror på höger sida av bordet.

Underställ (söndag morgon)

IMG_1652f

Med basen torr, kan jag använda den svarta underull. Jag använder en Games Workshop "Chaos Black". Dyrt att använda i bulk, men jag tycker att det fungerar bra.

IMG_1658f

Den siffror vila, tillfälligt, på en 2 pence bit så att de målade kanter basen inte binda med papparbetsfacket.

Mid Layer (söndag lunchtid)

IMG_1661f

Jag nu torr borsta siffrorna med ett lager GW "Codex Grey". Detta belyser de viktigaste områdena för målning, vilket ger siffrorna en mer 3D-look. Allt detta hjälper mig tänka vad jag målar. Jag kan också se någon "semester" där underull misslyckats med att nå.

Jag arbetar sedan på de grunderna. Detta är en 3 etapp jobb, måla den i ljusbrunt och sedan applicera en mörkare brun tvätt, och sedan torrborstning i en annan nyans av brunt. Jag siktar på en brun framträdande här. Under mina forskningsstadier, hade jag bestämt att jag ville skildra de skyttegravskrig stadier av första världskriget. Inga gräs eller käck uniformer, men lera och sot. Alla mina Great War siffror har samma basfärger. Mud når upp stövlar, skor och benen på hästarna. HMG besättningar sluta med en "Plimsoll linje" av lera och jag bara måla de delar av kläder som inte omfattas av lera.

Och nu, Paint (söndag & måndag kvällar)

IMG_1665f

Med det förberedande arbetet, siffrorna är nu redo att måla. Hur vet jag vad jag ska måla? Tja, jag fuskar.

När jag startar först ett nytt projekt, jag ser in i den militära strukturen, uniformer, teckningar, fotografier, filmer, re-enactors, och liknande. Jag köper en hel del av Osprey Books (som innehåller mycket av den forskning som redan), och använder Internet för att hitta bilder av perioden.

Jag börjar sedan bygga upp en målning kort, prova nyanser av färg som matchar den bild jag vill skildra. Jag hatar blanda färger som jag aldrig kan återskapa mixen igen, så jag köper nyanser av färger. Och från olika tillverkare också.

Och måla lite mer (tidigt på tisdag kväll)

IMG_1667f

Jag brukar ta en färg potten och bara måla. Jag tenderar att arbeta i lager, måla den mörka köttet håller geväret före målning geväret. det sättet, om jag går "över kanterna", kommer det övre skiktet maskera misstag.

Jag ska dela upp siffrorna i grupper. På samma sätt ställs siffror kommer att separeras med hjälm färger, så gameplay underlättas och eventuella grupper av "kamouflerade stahlhelms" ser inte alltför "likadant". Några av siffrorna hade tidigare tunikor, så jag lagt den röda rörsystem. Jag brukade kunna göra det på 15mm höga siffror, nej jag tycker att det krångliga på 28mm skala.

Så småningom siffrorna är klara, och var och en får en inspektion för att se till att jag inte har missat något.

IMG_1669f

Från timings, det ser ut som det här partiet tog ca 8 timmar av målning. Det är ca 20 minuter per bild. Självklart, om jag målade en siffra, det skulle ta mig längre än så. Stordriftsfördelar gäller här. Om jag inte tyckte om att måla dem, skulle uppgiften bli en börda, och målning tar längre tid. Så jag föredrar att slå medan järnet är varmt, och fokusera på ett projekt i taget. Larrys cirkeldiagram visar den sorgliga sanningen om Wargaming projekt.

Skydd (sent på tisdag kväll)

IMG_1670f

Siffrorna transporteras till skräddarsydda lack-sprut laboratorium, och är belagda i en fin moln av matt lack. Jag gillade aldrig högblank lack, men om värmesystemet i bathro ... skräddarsydd lack-sprut laboratorium varierar, kan den matta lacken hamnar skiner som glans.

Passerar ut Parade (tidigt fredag ​​kväll)

IMG_1676f

Varje siffra sedan dammas i ett lager Tamiya Weathering Mästare Lera, sand eller ljus sand, beroende på hur slump jag känner. Ovan har figuren till vänster inte varit dammas, men den till höger har dammas.

Om du behöver en skala, är varje figur drygt en tum hög. Jag är inte tillräckligt bra för att måla i ögon och andra ansiktsdetaljer. Ett dåligt jobb är att förringa, och jag kan hävda att på det avstånd som visas på bordet, skulle fina detaljer skymmas från insyn.

IMG_1672f

IMG_1674f

IMG_1675f

Marschorder

Wargames siffror måste transporteras runt. Människor har olika lösningar. Jag vänligt fick erbjuds vissa magnetremsor som jag kan fästa på undersidan av figurernas baser. Detta gör att jag kan använda gamla kexburkar och liknande, och siffrorna inte flytta runt mycket. Istället för att dela upp det redovisade rutan i små fack, kan jag få plats med fler siffror i lådan.

Jobbet gjort.

IMG_1682f

Jag måste göra några terräng för dem, mer dikessektioner , blästrad skogar och liknande. Det sista jag är bekymrad över är vilka regler som ska användas. Utseendet och känslan är viktigare för mig. En visuell skildring av en del av helvetet att dessa killar lidit genom i tjänst hos sin Faderns eller mor-land, deras Republic eller Kaiser.

September 2008

Dela